Elke appeltaartliefhebber is bekend met de taarten van Dudok.
Een klein stukje geschiedenis:
zo'n 20 jaar geleden is het allemaal begonnen in Rotterdam, alwaar men in de mooie zaak Dudok een superrecept voor appeltaart bedacht.
Destijds werden de taarten daar gemaakt en gebakken.
Toen het zo'n succes bleek en de taarten niet meer aan te slepen waren werd er in Numansdorp een bakkerij neergezet waar de patisserie van dudok in gesitueerd werd.
Sindsdien zijn ze gegroeid en is in menig horecabedrijf de taart van Dudok te verkrijgen.
Geweldig natuurlijk voor Dudok. Jammer voor ons. wij zouden graag zien dat iedereen zijn eigen taart bakt.
hoho...rustig aan... wij begríjpen wel dat dat voor veel zaken niet te doen is, maar dat vinden wij wel jammer...
Maar, terug naar de test:... wat vinden wij nou van deze taart?
uiteraard hebben we de bekende punten al menigmaal voorbij zien komen.
Ons is ook opgevallen dat -ondanks dat de taart misschien altijd hetzelfde aangeleverd wordt - de taart overal op zijn eigen manier wordt geserveerd.
er zit veel verschil in temperatuur, versheid, slagroom....
Soms zijn we enthousiast, andere keren minder....
maar wij vinden dat de beste plaats om de Dudok-taart te testen in zijn "geboortehuis" in Rotterdam is.
De taart wordt dus niet meer echt officieel "zelf-gemaakt" maar de bakkerij is van Dudok, dus stiekem ook weer wel.......
De punt ziet er mooi uit en wordt koud geserveerd, maar niet té koud.
Bovenop een lekkere kruimellaag.
Daaronder mooie stukken appel en rozijntjes met kaneel. Goede verhouding.
Ook de rand en bodem vinden we prima, maar mag wat ons betreft nóg iets meer smaak.
De lekkere slagroom ernaast is een echt pluspuntje.
We vinden het absoluut een lekkere taart,
maar worden niet gek van enthousiasme.
€ 3,90
ons cijfer: 7+
Geen opmerkingen:
Een reactie posten