We strijken neer op echt een heerlijk rustig terras in Amsterdam.
De appeltaart is zelfgemaakt, dus dat maakt ons bezoekje compleet.
We krijgen een grote punt geserveerd op kamertemperatuur met een takje rode bessen bovenop en poedersuiker.
Van binnen allemaal kleine blokjes appel, witte rozijnen en een klein beetje kaneel.
Het geheel is vrij zuur van smaak en we proeven behoorlijk veel citroen, wat een minder prettige bijsmaak geeft. Jammer, iets te overheersend.
De rand is prima van smaak, beetje droog. geen uitspringer.
De slagroom erbij uit de automaat.
ons cijfer: 6-
Geweldig idee, om een appeltaarttest-blog te beginnen! Mijn favo appeltaart heb ik tot nu toe in Amsterdam gegeten, bij Winkel 43. Erg lekker. Verder ook in Utrecht, maar toch met name richting het bourgondische zuiden is de appeltaart erg lekker. In een eetcafé in Maastricht ook crunchy verrukkelijke appeltaart gegeten.
BeantwoordenVerwijderen